Sådan udfører du gulvafslibning

Første gulvafslibning

Overvej muligheden om der er bly i dit gulv. Mange ældre huse indeholder bly i gulvbelægninger. Denne praksis ophørte i 1978 i DK, 1990’erne i Norge og SV samt 1920’erne eller tidligere for de fleste andre vestlige lande. Hvis dit hus blev bygget før forbuddet i dit land, overveje at leje en gulv efterbehandler med bly certificering for at teste din gulv og efterbehandle det sikkert. Hvis du beslutter at slibe selv et gammelt gulv, tag disse forholdsregler:

– dæk ventilationskanaler, døråbninger og lamper med plastfolie. Dette er ikke en dårlig idé for enhver slibning job, at gøre støv oprydning lettere.
– Vedhæft et HEPA-filter vakuum til slibemaskine. A “støvfri” opsætning er faktisk ikke støvfri, men det hjælper.
– Bær et HEPA-filter respirator og gammelt tøj. Må ikke bære tøjet uden for arbejdsområdet.
– Hold gravide kvinder og børn ud af huset, indtil dagens arbejde er gjort, og området er blevet støvsuget med et HEPA-vac eller våd / tør vac.

Check for søm og hæfteklammer. Hammer i enhver søm, der stikker op. Fjern eventuelle hæfteklammer eller metalspænder fra gamle gulve. Disse kan rive sandpapir på din maskine.

Lej en trommel slibemaskine

Ideelt, finde et leje butik, der vil lære dig, hvordan man bruger det. Kontroller at tromlen slibemaskine baghjul er stram, og at tromlen står fladt eller næsten fladt på gulvet. Blæs støv fra maskinen, før du tilføjer sandpapir.

Hvis dit gulv er fladt uden mærkbar warp, kan du bruge en stående rystepudser i stedet (ikke en håndholdt én). Dette er lettere at bruge uden at beskadige gulvet, men det har en tendens til at tage længere tid.

Installer groft sandpapir på sliberen

Indlæse groft sandpapir omkring tromlen, så den er rettet ind perfekt, sikring den bageste ende af papiret, så den forreste ende. Nogle slibemaskiner sikre denne med skruer, mens andre har en snap bar og kan kræve sandpapir shims. For de fleste gulve, 36-sandpapir korn er et godt sted at starte. Hvis dit gulv ikke har alvorlige skader og har kun et tyndt lag af slut, kan du være i stand til at springe dette trin over og starte med 60 sandpapir korn i stedet.

Du vil ofte nødt til at udjævne sandpapir ved at sætte sandpapir shims i tromlens lastning slot.
Klud-backed sandpapir er dyrere, men mindre tilbøjelige til at rive på tromlen maskine.

Øv på et skjult område på dit trægulv

Vælg et skab gulv, eller en plet, der er normalt dækket af møbler. Løft tromlen slibemaskine fra gulvet, og køre det indtil den når fuld hastighed, før sænke den. Det vil flytte med det samme, så være parat til at begynde at gå. Flyt i et støt tempo, og løft derefter slibemaskine, før du slår den fra. Få hænge af dette, før du flytter til resten af gulvet. Slukning af maskinen eller på, mens det er på gulvet vil efterlade et mærke på dit gulv.

– Hvis du får støvskyer, stop og sørg støvposen er korrekt fastgjort. En respirator eller mindst en støv maske er en god idé i alle tilfælde.
– Øje og høreværn anbefales også.
– Hvis du ser en stram gentaget mønster af varemærker – “snak” – der er sandsynligvis noget galt med maskinen. Kontroller, at sandpapir er lagt fladt, selen ikke er slidt eller komprimeret, og delene er tæt samlet.

Kontroleret afslibning

Beslut hvor du skal begynde. De fleste maskiner er sat op, så den ene side af tromlen er lidt lavere end den anden, og sand mere aggressivt. Hvis dette er den venstre side, start på den venstre væg. Hvis dette er den højre side, skal du starte på højre væg.
Læs også denne gulv guide

Sand i en lille vinkel til kornet. For den første fase af slibning, kan du flytte på et 7 til 15 graders vinkel til retningen af brædderne. Dette vil hjælpe niveau små variationer i gulvet. Det minimerer også risikoen for “dish out” eller “bølger”, når en løs eller ujævnt gulv bliver slebet mere i nogle pletter end andre.

Flyt konstant som du sand. Sand hele området med den samme vinkel. Ikke bo på et sted, eller slibemaskinen kan spise gennem dybere end du havde tænkt dig. Denne grovslibning skal fjerne den gamle sæl og udligne ujævne dele af gulvet. Start ved en rask gang tempo. Hvis dette ikke synes at komme igennem den gamle færdig, langsomt ned til et moderat tempo.

Dette er ikke et stort problem med rystepudsere, der ikke er stærke nok til at forårsage øjeblikkelig skade, når de stopper på ét sted.

Fortsæt indtil det meste af gulvet er slebet. Når du kommer til væggen, flytte sander tilbage til dit udgangspunkt og lidt til siden, overlappende dit første pass. Gå til væggen og gentag indtil hele området foran din slibes. Hvis du har brug for at gå over ét sted mere end én gang, løft løftestang for et øjeblik, mens du vende retning. Dette vil kort hæve tromlen fra jorden, undgå et mærke på jorden, hvor det omvendt.

Sandafslibning og efterbehandling

Hvis du slibning et stort rum, vil du sandsynligvis nødt til at erstatte den sandpapir mindst én gang.

En tromme slibemaskine kan ikke nå kanten af væggen. Bare lad kanterne unsanded for nu – du skal bruge en kant slibemaskine for disse områder senere.
Afslut den korteste side af lokalet. Der er nu en unsanded område i den ene ende af lokalet, hvor du stod ved begyndelsen af hver passage. Vende rundt og sand dette område bevæger sig langs den samme vinkel som før.

Støvsug støv. Lad støvet bosætte, derefter rense det op med en professionel vakuum designet til fint støv. Når du vælger en maskine til at leje, kigge efter en med bløde hjul, der ikke forlader en bule i din ufærdige gulv.

– Hold din respirator på indtil støvet er klar.
– Tøm Sanders støvsugerposer, når de får halvt fuldt.