Gulvafhøvling

Alt om gulvafhøvling

1. Tre typer Finish

Der er tre typer af finish, du kan vælge imellem for dine gulve.

Polyurethan Lak: olie- eller vandbaseret. Polyurethan har varierende grader af glans med en plastik-udseende finish. Det kan træet mørkere eller gul over tid, selvom nogle nye malinger ikke påvirker træet så meget. Mens god til høj-fugt eller stærkt trafikerede områder, kan det være yderst vanskeligt at spot reparation hvis hakker eller gouged.

Fernish: mat-skinnende finish. Fernish kommer i en række forskellige lusters, med højere glans er mest holdbare. Det bliver mørkere med alderen, men langsommere end polyurethan, og er let spot repareres.

Indtrængende Lud: naturlige udseende finish, der bringer den naturlige træets årer. Indtrængende forseglingslag kan også blive mørkere over tid, men det giver god beskyttelse, især når vokset. Det er den mindst holdbare af finish, men den nemmeste at reparere.

2. Overvej en professionel gulvafhøvling

Efterbearbejdning dine gulve selv kan synes som den mere økonomisk valg, men trægulve er vanskelige og arbejdskrævende at omlakering. Erfaringen tæller som den mindste bommert kan ødelægge finish, og du bliver nødt til at starte forfra. Du kan slibe for hårdt og tynde gulve eller slibe ujævnt, hvis du sand forkert det viser i finish, og ved hjælp af overskydende slut vil forårsage pooling og misfarvning. Du kan helt sikkert gøre det selv, men vejer dine muligheder, tid og dygtighed niveau først at afgøre, om du bør hyre en professionel gulvmand.

3. Lej dit udstyr – Gulvafhøvler og sandpapir samt kantsliber

Må ikke købe en slibemaskine eller støvekost du kun bruger en gang. Mange isenkræmmere og hjem forbedring centre udleje det udstyr, du har brug for at skære dine omkostninger nede. Sørg for at købe dine egne ventilation maske og sikkerhedsbriller selv! Du kan altid bruge dem igen.

4. Levetid for dit gulv

Du må ikke klar over det, men hårdttræ har en levetid, der tåler så længe dets stil. En god, trægulv kan vare 100 år, eller omkring ti refinishings. Dog vil et laminat kun udholde en Refinish.

5. Omkostninger for opfriskning af dit trægulv

For at give dig en idé om, hvor meget dette projekt vil koste at afslibe og overlakeres en 15 × 15 værelse selv gennemsnit. For fuldt ud sand og lakering gennemsnit. i gennemsnit, vil en professionel opkræve  for en 10 × 10 rum.

6. Måske behøves du ikke slibe dit gulv

Hvis din træ-finish minimalt er ridset og slitagen ikke når selve træet, kan du nøjes med blot slid-slibning med en buffer og anvende en frakke eller to af finish til spare tid og penge.

7. 48 timers tidshorisont

Det er bedst at forsegle gulve samme dag, du slebet dem til at forhindre fugt blive absorberet ind i træet. Afhængig af tørretid mellem finish, har planer om at færdiggøre dit projekt på én dag. Derefter giver forseglingen 24 timer til helt tørt, før du sætter alt tilbage ind i rummet.
Afslibning af trægulve – Læs mere nu

8. Olie er fjenden

Desværre kan du ikke slibe et rum, der er blevet renset eller voksbehandlet med en oliebaseret sæbe. Du bliver nødt til at fratage det ud først med en ammoniak og vand blanding, eller en industriel renere. Test et hjørne af lokalet efter olie ved slibning og anvende lidt finish. Hvis det sætter, du er god til at gå!

9. Gem dit Savsmuld

Hvis dit gulv er blevet stukket eller har fremspringende søm du har hamret tilbage i, holde en pose af savsmuld fra slibning. Du kan bruge dette til at lave en kit til at udfylde de skader, at når det er afsluttet, vil matche resten af dit gulv.

10. Brug en Fåreskinds udlægger

Børster vil streak og ruller vil skabe puljer. For det absolut bedste finish, bruge et fåreskind udlægger, så dine gulve vil komme ud glat og jævn.

11. Slib og rengør mellem behandlinger

Trægulve er anderledes end male i, at du ikke kan holde anvende frakker. Når et lag tørrer, forsigtigt slib gulvet for at fjerne eventuelle urenheder. Vær sikker på at afhente støv, helst med et olie imprægneret ostelærred, for at holde det ud af finish.