Gør-Det-Selv afslibning

gør-det-selv- afslibningDer er mange ting der er nemmere at klare selv, end det er at få fat i en der lever af det, og få dem til at gøre det for en. Det kan for eksempel ikke betale sig at få en professionel til at fylde benzin på ens bil, for det er ikke noget større problem at gøre selv. Hvis det handler om at man skal have skiftet et topstykke, eller have lavet et tårnleje derimod, så er det ikke sikkert at det er så smart at give sig i kast med det, medmindre man har noget erfaring med det.

Det er ikke altid at det er så sort-hvidt som det eksempel der var her, og som regel er det en vurderingssag, om man selv har evnerne til at udføre en opgave. Hvis du synes du har brug for at få gjort noget ved dine trægulve, så kan det være en af gråzonerne, for her er der mange ting der kan være svære at vurdere, hvis ikke man er vant til at arbejde med denne slags gulve.

Det betyder at man i hvert fald skal have haft lidt at gøre med renovering af gamle trægulve, hvis man gerne vil gøre det selv. Ellers kan man ende med at renovere et gulv der slet ikke ville have gavn af det, eller måske vælge en forkert måde at renovere gulvet på. Begge dele er et problem, fordi det ender i at du bruger unødvendigt tid på at arbejde på gulvet, uden egentlig at få noget ordentligt resultat ud af det.

Hvor svært er det at gøre selv?

Det er ikke nemt at definere helt præcist hvor svært det er at lave en afhøvling eller en afslibning af et gulv, for det kommer meget an på rigtigt mange ting. Det handler blandt andet om hvilket gulv du har, og hvilket rum det er i, men det er helt klart mest dig den kommer til at hænge på. Hvis ikke du har hænderne skruet ordentlig på, så er du på spanden, for så kan det godt være at det er en af de udfordringer du ikke kan klare, og hvor du må kaste håndklædet i ringen i sidste ende.

Det kommer også meget an på hvor meget erfaring du har med håndværk generelt, for det kan godt være at du har hjulpet med at lave tag en enkelt gang, men det er ikke sikkert at de evner du har fået der kan oversættes direkte til den helt anden verden det er at tage sig godt af et gulv.

Det kan godt være at der er noget at komme efter, og du har gjort dig nogle erfaringer førhen, som du kan have stor gavn af, men det kan også være at du bare ende med at ødelægge en masse. Problemet med selv at gøre det, er jo også at der er en reel risiko for at du ender med at gøre et eller andet galt, som ender med at ødelægge gulvet mere eller mindre. Det er ikke sikkert at gulvet er helt ødelagt, men det er ikke umuligt at der er nogle ting du gør der ikke er optimale, og som måske giver gulvet dårligere vilkår at leve videre under.

Hvad kan en professionel frem for mig?

En af de ting en professionel kan som du måske ikke kan er at han kan lave et guld der er helt plant, og det er noget af det du kommer til at være meget træt af hvis du ikke får lavet ordentligt. Der er ikke meget der er værre end et gulv der er skævt, for det ender i stole og borde der vipper, og generelt nogle dårlige forhold at indrette sig under.

En professionel gulvekspert vil sørge for at gøre det så godt som perfekt hver gang, og det betyder at du slipper for alle disse gener. Desuden er det ikke sikkert at det er så dyrt som du ellers går og tror, og så kan det være at du bare skal få nogen til at gøre det. Det giver et bedre resultat, og det koster i hvert fald ikke noget at få lavet et tilbud på hvad det kommer til at koste.